Cum se utilizează ulei de nucă de cocos pe fața ta Sfaturi pentru îngrijirea pielii – este uleiul de nucă de cocos bun pentru acnee?

Înapoi când eram copil (bine, adolescent), obișnuiam să îmi trântisez fața cu ulei de nucă de cocos, pentru că era ceva de făcut, și pentru că orice lucru natural care miroase ca o bucurie de Almond nu poate fi rău pentru ai dreptate?

De câțiva ani, am fost corect. Fața mea de adolescent a fost la fel de netedă ca untul și am avut strălucirea unui filtru Instagram, pre-Instagram. Flash înainte, și fata mea adultă amenință să izbucnească în zits și blackheads dacă am atât de mult ca uita-te la un borcan de ulei de nucă de cocos. De ce? Cine știe. Diavolul lucrează în moduri misterioase. Și de diavol, vreau să spun porii.

Se pare că nu sunt singur în rezultatele mele mixte, după cum reiese din fluxul de texte pe care le primesc de la prieteni care se răzvrătesc despre pielea lor cu ulei de nucă de cocos sau mă cerșesc pentru ajutor în urma spargerilor lor de ulei de nucă de cocos. Deci, mai degrabă decât să vă dau un răspuns unic și cu privire la faptul că trebuie sau nu să o trageți, voi stabili faptele și vă voi permite să vă decideți.

Fii pregatit sa iesi

Ne pare rău, uleiul de cocos, dar ești un prieten rău. Cel puțin, pentru oricine are pielea cu acnee. “In ciuda faptului ca este atins ca fiind benefic, uleiul de nuca de cocos este atat de greu incat are potentialul de a bloca porii”, spune dermatologul Joshua Zeichner, MD, director de cercetare cosmetica si clinica la Mount Sinai Hospital. Practic, deoarece uleiul de nucă de cocos este unul dintre cele mai bogate, mai bogate uleiuri, de multe ori doar sta pe partea de sus a feței tale– mai mult decât absorbția completă în piele – formând un mic foc pe por.

imagine

Stocksy

De fapt, uleiul de nucă de cocos are un rating de patru pe scara de comedogenitate de la zero la cinci (adică o listă foarte slabă a modului în care sunt conținute ingredientele), ceea ce înseamnă că este foarte riscant pentru oricine se luptă în mod regulat cu acnee.

Nu-l utilizați pentru a vă vindeca

Uleiul de nucă de cocos a ajuns în ultimul an ca miracol zit fixer, datorită faptului că este în mod natural ridicat în acidul lauric, un acid gras antimicrobian și anti-fungic. Dar asta nu o face neapărat eficientă.

Teoretic, proprietățile din uleiul de nucă de cocos ar trebui să fie benefice pentru acnee-vitamina E și acidul linoleic calmează pielea iritată, în timp ce acidul lauric ucide bacteriile – dar cUleiul de oconut nu sa dovedit efectiv pentru a îmbunătăți acneea în orice studiu. Cu toate acestea, a fost cunoscut anecdotic că vă întrerupe dracu ‘(vezi mai sus). Deci, de ce să-ți asumi riscul dacă te lupți deja cu zits, când poți folosi ingrediente formulate special pentru a te trata în siguranță acneea (cum ar fi cele patru mele preferate și surprinzător de blând, acnee-luptători, de mai jos)?

Știu că kilometrajul tău poate varia

Există o posibilitate – una foarte mică – că uleiul de nucă de cocos ar putea fi o baghetă magică pentru fața ta. În cele din urmă, modul în care pielea reacționează la produse este determinată de genele dumneavoastră “, spune dr. Zeichner. “Unii oameni sunt ultra-sensibili la o varietate de factori externi, inclusiv uleiul de nucă de cocos, în timp ce alți oameni pot tolera aproape orice fără probleme”. (Uită-te la tine, Sally).

din pacate, singura modalitate de a spune dacă uleiul de cocos va funcționa cu pielea ta este să joci un joc de noroc. Sau nu. “Cu atât de multe alte produse de curățare, produse de hidratare și produse de acnee bine formulate pe piață, de obicei, nu recomand ca pacienții mei să-și asume riscul de ulei de nucă de cocos”, spune dr. Zeichner. Dar, hei, tu te faci!

Și dacă tu do izbucniți, puteți întotdeauna să o acoperiți cu fundație atât de adevărată. Da, știi că am și recomandări pentru aceștia. Slathering fericit!